Direct contact? Bel: 06 - 23320007

HomeSlaapcoaching

slaapcoachSlaapcoaching 

Slapen: het is een bijzonder fenomeen. We doen het (hopelijk) elke dag én we hebben er geen invloed op. Daarmee bedoel ik dat je het niet af kan dwingen. Het enige wat je wél in de hand hebt, is het zo optimaal mogelijk maken van de omstandigheden die passen bij een goede nachtrust.

Als je slaapklachten hebt, hoop je natuurlijk dat ze vanzelf weer over gaan. Misschien heb je wel een idee waar ze vandaan komen en lijkt het tijdelijk of zit het ‘in de familie’. Als het wat langer duurt en als je er meer last van krijgt, ga je er met je omgeving over praten. Dan krijg je vast flink wat tips waar je een mooie lijst aan to do’s van kan maken.

Met een coach (of therapeut/psycholoog) die werkt vanuit Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), vergroot je de bereidheid om onplezierige gedachten, gevoelens en lichamelijke ongemakken te aanvaarden in plaats van te bevechten, waardoor ruimte ontstaat voor wat belangrijk is (je waarden). ACT is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie, en sluit aan bij hoe je het beste kunt omgaan met slapeloosheid.

Bij Focus23 is het mogelijk om de ACT-therapie te combineren met de EMDR-therapie zodat het therapie op maat wordt. Wil je meer informatie of meteen aanmelden?