Direct contact? Bel: 06 - 23320007

HomeHuiswerkinstituutDe middelbare scholier

De middelbare scholier

Wil je weten hoe je je schoolwerk efficiënter kunt plannen? Onze planlessen helpen jou hierbij. Al het schoolwerk moet je goed bijhouden, bestuderen en oefenen. Op deze manier ga je rustig en goed voorbereid naar school en heb je geen stress voor verschillende toetsen. De beste manier om op tijd je huiswerk te maken en je voor te bereiden op toetsen is door middel van plannen! Samen met je eigen studiecoach van Focus23, 1 op 1, leer jij een betere studieplanning te maken.

Wat houden planlessen in?

  • Plannen van je schoolwerk
  • Agendabeheer
  • Hoe maak je een dagplanning
  • Hoe maak je een voorbereidingsschema
  • Samenvattingen maken en mindmappen

De werkwijze van planlessen

Samen met je studiecoach leer je per les nieuwe dingen over plannen. Je leert tools aan hoe je overzicht krijgt en je schoolwerk het beste in kunt delen. Daarnaast leer je hoe je je het beste kunt voorbereiden op toetsen. Door een juiste planning blijft de aandacht voor de diverse vakken gehandhaafd. Het tijdsaspect, de inventarisering en waardering per onderdeel zijn daarbij van groot belang. Ook komt het maken van een goede samenvatting of mindmap aan bod. Als alle onderdelen van het plannen behandeld zijn en je de nieuwe vaardigheden zo goed mogelijk hebt toegepast bij het doen van je huiswerk, ga je samen met je studiecoach na wat er al goed gaat en waar je jezelf nog in wil en kunt verbeteren.

De planlessen bij Focus23 helpen je om overzicht te krijgen van wat je allemaal moet doen per dag en per week. Zo krijg je rust in je hoofd en weet je waar je aan toe bent.

Wie geeft de planlessen?

De planlessen worden gegeven door studiecoach en psycholoog Jeanne van Vliet.