Direct contact? Bel: 06 - 23320007

HomeKindercoaching

Kindercoaching

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een vorm van coaching waarbij de belevingswereld van je kind centraal staat. Uitgangspunt is steeds zijn of haar manier van denken, voelen en doen. Daarbij spelen zowel de ‘binnenwereld’ als de ‘buitenwereld’ -het gezin, vriendjes en vriendinnetjes, school- een belangrijke rol. Ook de ouders worden in dit proces betrokken. Hoe en in welke mate is afhankelijk van de situatie.

De behandeling is praktisch, kortdurend en toekomstgericht en gaat uit van de eigen kracht van je kind. Focus23 houdt zich niet bezig met de oorzaak van problemen, maar reikt je kind tools aan om beter met de situatie om te kunnen gaan. Zo leert je kind op een ontspannen en snelle manier controle te krijgen over de dingen die hij of zij lastig vindt. Dit versterkt het zelfvertrouwen enorm.

COACHING OP MAAT

Ieder kind is uniek en vraagt om een andere werkwijze. Afhankelijk van de situatie maakt Focus23 gebruik van (een combinatie van) de volgende technieken:

 • Kids Skills
  Oplossingsgerichte therapie, omzetting van problemen in nog te ontwikkelen vaardigheden.
 • Spel
  Ontspanning, uiting en verwerking van emoties, verandering van gedrag
 • Lichaamsgericht werken
  Grond- en ademhalingsoefeningen, verbinding tussen lichaam en geest
 • Metaforen
  Herkenning, (onderbewuste) verwerking van emoties, inzicht
 • Visualisatie en meditatie
  Inzicht, ontspanning, ontdekking van eigen kracht
 • Rollenspel
  Inzicht in en oefening van gewenst gedrag
 • Tekenen en schilderen
  Uiting en verwerking van emoties
 • Rationeel Emotionele Therapie
  Omzetting van negatieve gedachten in helpende gedachten

UIT BALANS

Focus23 helpt kinderen en jongeren van 3 t/m 18 jaar die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. Dat uit zich vaak in een gedragsverandering. Hiermee geeft je kind een signaal af dat er iets aan de hand is en dat hij of zij hulp nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Faalangst, gepest worden of een negatief zelfbeeld
 • Hyperventilatie, hoofd/buikpijn zonder medische reden of slaapproblemen
 • Verlegen, teruggetrokken of onaangepast gedrag
 • Emotionele en sociale problemen, eventueel als gevolg van hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit
 • Klachten door een ingrijpende gebeurtenis zoals een echtscheiding,
  een verhuizing of een ziekte.
 • Aangeleerde gewoontes zoals duimzuigen of nagelbijten.
 • Slechte concentratie, heel druk zijn of woedeaanvallen.

Kindercoaching wordt niet ingezet bij ernstige psychische problemen zoals een depressie,suicide en eetproblematiek.

Hoe ziet de behandeling eruit?

STAPPENPLAN

Kindercoaching verloopt altijd via de volgende stappen, het is therapie op maat, ik bespreek de stappen samen met u.

1 | Kennismaking
Tijdens een vrijblijvend gesprek bekijken we samen met je kind of je kind zich op zijn of haar gemak voelt bij Focus23 en of kindercoaching geschikt is.

2 | Intake
Hierna volgt een tweede gesprek waarbij je kind aanwezig is. Aan de hand van het intakeformulier bespreken we uitgebreid wat er aan de hand is en waar jij en je kind hulp bij willen. Ook wordt er een afspraak gemaakt voor een aantal coachingssessies.

3 | Onderzoek
Tijdens de eerste 3 tot 5 sessies onderzoekt en verheldert de kindercoach het probleem. Ook wordt gewerkt aan de vertrouwensband tussen coach en kind die onmisbaar is voor de behandeling. Pas als je kind zich veilig voelt, gaat het zich uiten.

4 | Behandeling
Na een oudergesprek waarin de kindercoach de observaties met je doorneemt start de behandeling. Deze fase duurt gemiddeld 2 tot 3 sessies. Doel is je kind te leren vertrouwen op zijn of haar eigen kracht, mogelijkheden en kwaliteiten.

5 | Afronding
Wanneer je kind zich weer goed voelt en controle heeft over het probleem ronden we de behandeling op een leuke manier af. Ook vindt er met de ouder(s) een evaluatiegesprek plaats en geeft de kindercoach adviezen voor de toekomst.

DUUR CONSULT

In de meeste gevallen vinden de sessies alleen met je kind plaats, in de praktijk van Focus23. Iedere behandeling duurt 45 minuten en wordt afgesloten met een kort gesprekje met de ouder(s).

 • Er zijn drie pakketen waar uit gekozen kan worden.

 • 1. Zicht op de situatie; waarin ik samen met jullie als ouders kijk naar jullie situatie, jullie tips geef en waarin we in anderhalf uur helderheid creëren in jullie situatie, €125,- euro.

  2. Rust en vertrouwen is een traject van 5 keer, bestaande uit een intake gesprek met jullie als ouders en drie sessies met jullie kind en de laatste sessie met jullie weer samen. Dit traject kost €430,-

  3.Verdieping is een traject van 7 keer, bestaande uit een intake gesprek met jullie als ouders, 5 sessies met jullie kind en een afsluitende sessie met jullie samen. Het kan ook voorkomen dat er tussendoor een sessie is met jullie als ouders, we bekijken per situatie wat er nodig is. Het kind krijgt een dagboek dat gebaseerd is op een wetenschappelijke onderbouwde methoden die geluk bevorderd, gezonde gewoonte voor het leven ontwikkelen en nieuwsgierige geesten voeden.Je hebt hierbij de mogelijkheid om tussentijds te bellen, mailen of appen. Dit traject kost €599,-

 • Het kan altijd zijn dat er meerdere sessies gepland kunnen worden, alles in overleg. We bepalen dan samen wat het vervolg tarief is.

AANTAL BEHANDELINGEN

Het aantal sessies dat je kind nodig heeft is vooraf moeilijk te bepalen. Dat hangt af van de problematiek, de bereidheid om te veranderen en de betrokkenheid van de ouders. We streven er altijd naar om de behandeling zo kort mogelijk te laten duren.

Wil je meer informatie of een vrijblijvend gesprek om te kijken wat de mogelijkheden voor je/jullie zijn? Neem contact op via het inschrijfformulier of bel 06-23320007.

Neem contact op