Direct contact? Bel: 06 - 23320007

HomeEMDR-therapieVoor wie

EMDR is er voor jong en oud

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Meestal verwerken mensen deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich klachten. Vaak gaat het om zich opdringende herinneringen met angstwekkende beelden (herbelevingen, ‘flashbacks’) en nachtmerries. Ook ontstaan er schrik- en vermijdingsreacties. Meestal spreekt men dan van ‘Post Traumatische Stressstoornis’ (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS maar is ook werkzaam bij andere traumagerelateerde klachten. EMDR is ook bedoeld voor het behandelen van angsten, zoals bv. angst voor de tandarts,angst voor de dokter, angst voor honden.Bij veel klachten zijn mensen vaak "vergeten" dat ze begonnen zijn na een nare ervaring. Bij een nare ervaring moet je niet alleen denken aan levensbedreigende ervaringen. Allerlei persoonlijke, "kleine" gebeurtenissen kunnen in het geheugen worden opgeslagen, "vast roesten"en daardoor heel lang op een negatieve manier doorwerken.

EMDR is er ook voor kinderen en jongeren

EMDR is er ook voor alle kinderen en jongeren die iets ergs hebben meegemaakt (trauma) of die niet lekker in hun vel zitten en niet weten waardoor dat precies komt. Er is misschien iemand overleden van wie je erg hield, je hebt een (auto)ongeluk gehad, huiselijk geweld meegemaakt of je bent bijvoorbeeld gepest.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij je nu angstig, bang down, verdrietig of boos voelt, je slecht slaapt of nachtmerries hebt en steeds aan die nare gebeurtenis(sen) blijft denken. Het kan soms ook zijn dat je niet meer terug wilt naar de locatie waar de nare gebeurtenis heeft afgespeeld.

EMDR is ontwikkeld voor de behandeling van trauma, maar kan ook helpen bij de behandeling van andere dingen waar je ongemakkelijkheid van kunt hebben zoals langdurige pijn, angsten en fobieën.

Het doel bij Focus23 is om EMDR toegankelijk te maken voor iedereen zonder dat er een diagnose-code voor nodig is. Vaak bij kinderen al met 3 sessies het gewenste resultaat.

Wil je meer informatie of een vrijblijvend gesprek om te kijken wat de mogelijkheden voor je/jullie zijn? Neem contact op via het inschrijfformulier of bel 06-23320007.