Direct contact? Bel: 06 - 23320007

HomeReviewsIedereen kan zich concentreren

Iedereen kan zich concentreren

Iedereen kan zich concentreren

Iedereen kan zich concentreren; uren filmpjes kijken, chatten, gamen …ALLEEN IS HET WEL ANDERS ALS JE JE GEDWONGEN OP IETS MOET CONCENTREREN(-:

Laat je niet afleiden.

De grote valkuil zit hem in het uitstelgedrag. Je vindt altijd wel ‘even’ iets belangrijkers (en leukers) te doen dan huiswerk. We noemen dit SOG: Studie Ontwijkend Gedrag. Eigenlijk heeft iedereen er last van, niet alleen scholieren maar ook volwassenen die een project moeten afkrijgen, blijven uitstellen.

Overzicht krijgen en prioriteiten stellen

Als je je druk maakt over een toets en bang bent dat het niet gaat lukken geeft dat spanning. Het wordt dan veel moeilijker om je te concentreren, zeker als het een langere tijd duurt. Zaak dus om te kijken hoe je ontspannen in een lekkere flow kunt komen die veel makkelijker vol te houden is.

Als je goed in kaart brengt wat je moet doen en wat het belangrijkste is, geeft dat rust. Bij Focus23 werken wij met een Plenda. Als je in de Plenda het stappenplan volgt krijg je dit vanzelf. Op de dag zelf heb je een mooi takenlijstje waarmee je precies weet wat je moet doen en je weet zeker dat je niets vergeet. Met stap 5 bepaal je wat prioriteit heeft door de taken op volgorde te nummeren.

Bedenk hoe je met je schermen omgaat.

Je ontkomt er niet aan je schermen in de buurt te moeten hebben. Op je telefoon controleer je wat je huiswerk ook alweer was in Magister of App je naar je klassenapp. De extra uitleg staat op internet en er zijn filmpjes genoeg te bekijken met uitleg van de stof. Werkstukken maak je op je laptop en misschien lees je je boeken wel digitaal.

Om toch niet afgeleid te worden van die schermen bedenk je voor jezelf strategieën hoe je hier mee om wilt gaan. Ik heb er een aantal voor je opgeschreven.

  • Zet de pushberichten op je telefoon uit
  • Bedenk of je een scherm nodig hebt bij de taak die je wilt doen. Is dit niet het geval leg de schermen ver weg
  • Als je wel je scherm nodig hebt, bijvoorbeeld bij een werkstuk, zet dan alle programma’s die je niet nodig hebt uit. (Mail, YouTube, browser enz.)
  • Maak een goeie afspeellijst van muziek om bij te studeren, zodat je niet gaat DJ-en
  • Gebruik een echte kookwekker voor het maken van je huiswerk en niet de timer van je telefoon.
  • Beloon jezelf met een scherm als je een grote pauze verdiend hebt

Ben je zat om steeds strijdbaar te moeten zijn? Wil je gewoon weer ouder zijn? Bij Focus23 kunnen wij jullie helpen. Je kan je ook al inschrijven voor het nieuwe schooljaar! Zit je kind nu in groep 8 en wil je een goede frisse start? Vraag Focus23 voor de mogelijkheden!